Υφυπουργός

Σαντορινιός Νεκτάριος

 

 

Γεννήθηκα στη Ρόδο στις 17-5-1972. Κατάγομαι από τη Σύμη. Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π.

Εργάστηκα στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ από το 2000 εργάζομαι στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ροδίων με κύρια απασχόληση την χρηματοδότηση έργων και δράσεων από χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interregκλπ) και εθνικά (ΕΠΤΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΕΤΕΡΠΣ, Πράσινο Ταμείο, ΠΔΕ κλπ). Ταυτόχρονα είμαι υπεύθυνος παραγωγής σε μία τοπική παραδοσιακή αρωματοποιία.

Είμαι παντρεμένος με την Ματίνα Χατζημάρκου και έχουμε μία κόρη και ένα γιο, την Μελίνα και τον Κωνσταντίνο.

Εξελέγην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου, στις 25 Ιανουαρίου 2015 και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Κατά την πρώτη θητεία μου ως βουλευτής Δωδεκανήσου (01/15- 08/15), εξελέγην Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής και Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υπαγωγή της Χώρας στα Μνημόνια. Παράλληλα, διετέλεσα μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και συντονιστής του τομέα Έρευνας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τη δεύτερη θητεία μου ως βουλευτής (09/15- σήμερα) έχω οριστεί μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Δάνεια των Κομμάτων και ΜΜΕ και συντονιστής του τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Για δεύτερη κοινοβουλευτική περίοδο έχω εκλεγεί Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Είμαι μέλος της Μονιμης Επιτροπής Περιφερειών, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Παράλληλα είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και Πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας με την Ιορδανία.

Πρόσφατα είχα την τιμή να μου εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός το νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, ενταγμένο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διετέλεσα Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό». Από τον Ιανουάριο το 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 ήμουν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Δεκέμβριο του 2008 εντάχθηκα στη συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, της οποίας διατέλεσα συντονιστής από το 2008 έως και το 2013. Από τον Δεκέμβριο του 2013 είμαι συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Νότιας Δωδεκανήσου.

Διετέλεσα μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ήμουν μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιούλιο του 2013.
Εκλέχθηκα μέλος της πρώτης Πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ το Δεκέμβριο του 2012 και μέλος του 1ουΣυνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013.

Συμμετείχα σε όλες τις Πανελλαδικές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυση του μέχρι και την ενοποίηση του κόμματος.

Διετέλεσα μέλος ΣΥΝ από το 2000. Το 2008 εκλέχτηκα μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ και από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 διατέλεσα Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Διετέλεσα αντιπρόσωπος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Νότιας Δωδεκανήσου στο 5ο και στο 6ο Τακτικό Συνέδριο του ΣΥΝ.

Είμαι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσα μέλος Δ.Σ. του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου από την ίδρυση του, το 2005,  μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009.

Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και είμαι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Υφυπουργός