Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε διεθνές διαμετακομιστικό και επιχειρηματικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης»

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε διεθνές διαμετακομιστικό και επιχειρηματικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης»

Την πολιτική του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέναντι στις προκλήσεις ανάπτυξης που παρουσιάζονται για την Ελλάδα, τον Πειραιά και τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ανέπτυξαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο ΓΓ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής , Χρήστος Λαμπρίδης, συμμετέχοντας σε Ημερίδα του ΕΙΔΙΠ και της ΕΕΔΕ. Η Ημερίδα έγινε στο πλωτό μουσείο “Hellas Liberty”, στον Πειραιά, με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε Διεθνές Διαμετακομιστικό και Επιχειρηματικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Κουρουμπλής στον χαιρετισμό του τόνισε τη σημασία που δίνει το Υπουργείο Ναυτιλίας σε όλες τις προκλήσεις που παραμένουν ανοιχτές, από την εκπαίδευση νέων στελεχών του Εμπορικού Ναυτικού και τη στήριξη της Ποντοπόρου Ναυτιλίας, ως τις επενδύσεις που γίνονται στα λιμάνια, με επίκεντρο τις ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις και τη νησιωτική πολιτική.

Συμμετέχοντας σε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, ο ΓΓΛΛΠΝΕ Χρήστος Λαμπρίδης σημείωσε ότι πράγματι η θέση της Ελλάδας και του Πειραιά έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που προσφέρονται για αξιοποίηση. Επέμεινε στη μεγάλη πρόκληση περιορισμού της γραφειοκρατίας, χωρίς υστερήσεις στην διαφάνεια και στον έλεγχο. Επίσης ο κ. Λαμπρίδης εξέφρασε την άποψη ότι η διεθνής εμπειρία μας διδάσκει πως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη λιμενική βιομηχανία μπορεί να περάσει μέσα από μοντέλα που δεν αφορούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των λιμένων, ευνοούν την επιχειρηματική δραστηριότητα, διασφαλίζοντας αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον και επιτρέπουν την χωρίς εμπόδια δραστηριοποίηση όλων των επιχειρήσεων του ναυτιλιακού cluster.

 

Ακολουθούν σε επισύναψη οι ομιλίες του ΥΝΑΝΠ και του ΓΓ Λιμένων.

Οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στις ιστοσελίδες www.hcg.gr και www.yen.gr


aleia Αλιεία

Η αλιεία αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και της παράδοσης της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

διαβάστε περισσότερα
perivalon Περιβάλλον

Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος γενικά και του θαλασσίου ειδικότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε σε ένα κόσμο γρήγορων εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο...

διαβάστε περισσότερα
limania Λιμάνι

Οι Ελληνικοί λιμένες αποτελούν σταυροδρόμι τριών ηπείρων και βασικές πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραγωγικές υποδομές ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

διαβάστε περισσότερα
dromologia Δρομολόγια Πλοίων

Για την ενημέρωσή του, το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Πλοιοκτήτρια  εταιρεία ή στο Ναυτικό πρακτορείο.......

διαβάστε περισσότερα
nisiotiki politiki Νησιωτική Πολιτική

 

διαβάστε περισσότερα
navagio Ενημέρωση για το ναυάγιο του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II" διαβάστε περισσότερα