Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή

Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μολονότι η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη για ενημέρωση των Συντακτών γύρω από την διυπουργική σύνοδο στη Μάλτα, ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για άλλα θέματα.

Μεγάλο τμήμα της συνέντευξης αφιερώθηκε στην ακτοπλοΐα, στην επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και στην εξυπηρέτηση των νησιών ως προς τα ιατρικά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός ανακοίνωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα επισκεφτούν στρατιωτικοί γιατροί τα μικρά νησιά.

Ο κ. Κουρουμπλής, ερωτηθείς για το τι θα γίνει με την αξιολόγηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 7 Απριλίου και σημείωσε ότι όλες οι πλευρές θέλουν να κλείσει πια αυτό το ζήτημα. «Υπάρχουν δυσκολίες που ανακύπτουν κάθε φορά. Τις ξέρετε, τις μαθαίνετε, νομίζω όμως ότι πλέον είναι δεδομένη η βούληση και στην Ευρώπη να κλείσει αυτή η ιστορία. Τώρα το περιεχόμενο δεν μπορώ εγώ αυτή τη στιγμή να σας το πω. Το περιεχόμενο θα αποτυπωθεί όταν θα έρθει στη Βουλή και τότε θα με ρωτήσετε να σας πω, αλλά τώρα να σας πω υποθέσεις πρώτου, δεύτερου, τρίτου και τέταρτου βαθμού δεν γίνεται».

Στη συνέντευξη ήταν παρόντες ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Διονύσης Καλαματιανός, ο ΓΓΛΠΝΕ Χρήστος Λαμπρίδης, Ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Γιαννέλλης – Αθανασιάδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και η λοιπή ηγεσία του Σώματος.

Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε δηλώσεις στην ΕΡΤ, για τα τουριστικά σκάφη και τα σκάφη αναψυχής και αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολουθεί ανά θέματα και σε επισύναψη ολόκληρη η συνέντευξη.


aleia Αλιεία

Η αλιεία αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και της παράδοσης της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

διαβάστε περισσότερα
perivalon Περιβάλλον

Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος γενικά και του θαλασσίου ειδικότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε σε ένα κόσμο γρήγορων εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο...

διαβάστε περισσότερα
limania Λιμάνι

Οι Ελληνικοί λιμένες αποτελούν σταυροδρόμι τριών ηπείρων και βασικές πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραγωγικές υποδομές ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

διαβάστε περισσότερα
dromologia Δρομολόγια Πλοίων

Για την ενημέρωσή του, το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Πλοιοκτήτρια  εταιρεία ή στο Ναυτικό πρακτορείο.......

διαβάστε περισσότερα
nisiotiki politiki Νησιωτική Πολιτική

 

διαβάστε περισσότερα
 
rss

Τα Νέα

rss Περισσότερα Νέα