Εκδήλωση για την εορτή του Άγιου Πάσχα

Εκδήλωση για την εορτή του Άγιου Πάσχα


Τελετή, ενόψει των εορτών του Πάσχα, έλαβε χώρα σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Διονύσιου Τεμπονέρα, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου, του Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θοδωρή και λοιπών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, από τη Βυζαντινή χορωδία  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και υπό το συντονισμό του ιερέα Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Yποπλοιάρχου Λ.Σ. (I) Βαρσαμίδη Δημήτριου, εψάλησαν αποσπάσματα υμνολογίας της Μεγάλης Εβδομάδας και έγινε θεολογικός σχολιασμός τους από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σωτήριο Δεσπότη.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, αφού ευχαρίστησε την Βυζαντινή χορωδία Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. για το κατανυκτικό τρόπο που μετέφερε το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας, στον χαιρετισμό του ανέφερε:
“Κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Αρχηγέ, κύριε Υπαρχηγέ, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, άξια στελέχη του Λιμενικού Σώματος, κυρίες και κύριοι, θέλω από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω την εξαίρετη χορωδία βυζαντινής μουσικής, τον Διευθυντή, τον μαέστρο, να ευχαριστήσω τον Πατέρα και Υποπλοίαρχο Δημήτριο Βαρσαμίδη και ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον καθηγητή, τον κύριο Δεσπότη ο οποίος σήμερα με την παρουσία του και με τα όσα διεισδυτικά σχολίασε  σε σχέση και συνάφεια με τους ύμνους που ακούσαμε, μας βοήθησε.
Εύχομαι σε όλους και όλες καλό Πάσχα,  με την έννοια που ο καθηγητής  κύριος Δεσπότης,  είπε λίγο πριν και Καλή Ανάσταση. Σας εύχομαι κάθε καλό, σε όλες και όλους, χρόνια πολλά.”.


aleia Αλιεία

Η αλιεία αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και της παράδοσης της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

διαβάστε περισσότερα
perivalon Περιβάλλον

Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος γενικά και του θαλασσίου ειδικότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε σε ένα κόσμο γρήγορων εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο...

διαβάστε περισσότερα
limania Λιμάνι

Οι Ελληνικοί λιμένες αποτελούν σταυροδρόμι τριών ηπείρων και βασικές πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραγωγικές υποδομές ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

διαβάστε περισσότερα
dromologia Δρομολόγια Πλοίων

Για την ενημέρωσή του, το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Πλοιοκτήτρια  εταιρεία ή στο Ναυτικό πρακτορείο.......

διαβάστε περισσότερα
nisiotiki politiki Νησιωτική Πολιτική

 

διαβάστε περισσότερα
e-ΜΗΤΡΩΟ ΠΛΟΙΩΝe-ΜΗΤΡΩΟ ΠΛΟΙΩΝ

Λήγει στις 15-9-2019 η προθεσμία υποβολής αίτησης για καταχώριση των υπόχρεων πλοίων

διαβάστε περισσότερα