«Είναι άστοχο να θεωρούν κάποιοι τη διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού ενός ιστορικού χώρου, όπως είναι η Κεντροαριστερά, ως ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Είναι άστοχο να θεωρούν κάποιοι τη διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού ενός ιστορικού χώρου, όπως είναι η Κεντροαριστερά, ως ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ»

 Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα (13/11/17) καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα με αφορμή τις εκλογές στην Κεντροαριστερά. (http://youtu.be/KbdCF-R2Hq8)
Για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς
«Αν κατάλαβα καλά για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν χθες. Δεν αποφάσιζε ο κόσμος αν θέλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ή όχι. Είναι άστοχο να θεωρούν κάποιοι τη διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού ενός ιστορικού χώρου, όπως είναι η Κεντροαριστερά, ως ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Είναι γεγονός ότι 210.000 άνθρωποι περίπου, πήγαν να ψηφίσουν, όταν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ μαζί, στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, πήραν 563.000 ψήφους. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν πως, παρόλο που η συμμετοχή ήταν πάνω από τα αναμενόμενα, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης των εκλογών, όταν την εντάξουμε σε ένα πραγματικό πλαίσιο, παράγεται άλλο πολιτικό αποτέλεσμα».  
«Θεωρώ ότι έλαβε χώρα μια δημοκρατική διαδικασία και τη χαιρετίζουμε όλοι μας. Προσωπικά, όμως θεωρώ παράδοξο το γεγονός ότι, χωρίς να έχει διαμορφωθεί ένα κόμμα με αξίες, προχώρησαν πρώτα σε εκλογή αρχηγού και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα διαμορφωθούν και τα νέα χαρακτηριστικά του χώρου. Αυτό δεν μπορώ να κατανοήσω σύμφωνα με την πολιτική κουλτούρα που έχω και βασίζεται στις αντίστοιχες διαδικασίες των αριστερών κομμάτων της Ευρώπης και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Αναφορικά, δε, με το ερώτημα αν με το φορέα που θα δημιουργηθεί εμείς θα ανοίξουμε διάλογο, απαντώ ότι ο χώρος τον οποίο πρεσβεύω μπορεί να συζητήσει με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Προϋπόθεση για την έκταση και το σκοπό της συζήτησης αυτού του «νέου» είναι να γνωρίζουμε εξ αρχής το τι ακριβώς πρεσβεύει. Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, αναμένουμε και από αυτό το νέο φορέα να ξεκαθαρίσει τα χαρακτηριστικά του». 
Για τη Διακρατική Συμφωνία με την Σαουδική Αραβία
«Πρόκειται για μια Διακρατική Συμφωνία η οποία έχει ψηφιστεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αφορά στην πώληση πολεμικού υλικού. Έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από το Υπουργείο Αμύνης». 
«Θεωρώ ότι όλα έγιναν απολύτως διαφανώς και οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι ξεκάθαρες και επαρκείς. Δεν καταλαβαίνω τι υπονοείται στο ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ». 
«Νομίζω ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα να έρθει το θέμα στη Βουλή. Εμείς δεν φοβόμαστε το Κοινοβούλιο και το έχουμε αποδείξει. Φοβάμαι όμως ότι και πάλι θα αποβεί σε επικοινωνιακή ήττα της Ν.Δ».


aleia Αλιεία

Η αλιεία αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και της παράδοσης της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

διαβάστε περισσότερα
perivalon Περιβάλλον

Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος γενικά και του θαλασσίου ειδικότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε σε ένα κόσμο γρήγορων εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο...

διαβάστε περισσότερα
limania Λιμάνι

Οι Ελληνικοί λιμένες αποτελούν σταυροδρόμι τριών ηπείρων και βασικές πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραγωγικές υποδομές ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

διαβάστε περισσότερα
dromologia Δρομολόγια Πλοίων

Για την ενημέρωσή του, το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Πλοιοκτήτρια  εταιρεία ή στο Ναυτικό πρακτορείο.......

διαβάστε περισσότερα
nisiotiki politiki Νησιωτική Πολιτική

 

διαβάστε περισσότερα
navagio Ενημέρωση για το ναυάγιο "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II" διαβάστε περισσότερα

 

 
rss

Τα Νέα

rss Περισσότερα Νέα