Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

             Ιωάννης Γιαννέλλης–Θεοδοσιάδης

Ο Ιωάννης Γιαννέλλης–Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος και υπήρξε Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης ενώ το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λέσβου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επανεξελέγη το 1990, το 2004 και το 2007.  
Έχει διατελέσει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και έχει συμμετάσχει σε πολλές διαρκείς επιτροπές της Βουλής όπως στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ,στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας,στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής, καθώς και στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής. Ακόμη διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει υπάρξει πρόεδρος της Ομάδας της Ελληνο-Ολλανδικής Φιλίας της Βουλής καθώς επίσης και μέλος της ομάδας φιλίας της Βουλής με τα Κοινοβούλια της  Νοτίου Αφρικής, του Ιράκ, του Ιράν,του Πακιστάν, της Μολδαβίας, της Βενεζουέλας, του Περού, της Ρωσίας, της Ολλανδίας, της Ινδονησίας, της Μογγολίας και του Λιβάνου. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του ΝΑΤΟ, μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης.  Ήταν Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας και έχει τιμηθεί με το Ανώτατο Παράσημο του Τάγματος Ιπποτών της Οράγγης-Νάσσαου.
Το 2012 ο Ιωάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και εντάχθηκε στο κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στις 8 Απριλίου του 2015 ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων κυρίως μυθιστορημάτων και ιστορικών λευκωμάτων. ΄Εχει συγγράψει μελέτες για τον λαϊκό πολιτισμό. Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά.

Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής