Πυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στην Πρέβεζα – Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Φισκάρδου - Σύλληψη ημεδαπής για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια στη Ζάκυνθο – Θάνατος λουόμενου στην Αγία Γαλήνη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Καλαμάτα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Επίδαυρο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα

Πυρκαγιά σε θαλαμηγό σκάφος στην Πρέβεζα – Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι του Φισκάρδου - Σύλληψη ημεδαπής για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια στη Ζάκυνθο – Θάνατος λουόμενου στην Αγία Γαλήνη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Καλαμάτα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Επίδαυρο - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο  χώρο του μηχανοστασίου του Θ/Γ-Α/Ψ σκάφους «MADELEINE» σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στο νεωλκείο Άκτιου Βόνιτσας «ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ» .
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  ενώ η  φωτιά κατασβέστηκε άμεσα από ομάδα εργαζομένων με χρήση πυροσβεστικών μέσων της μαρίνας .
Από το περιστατικό δεν κινδύνεψαν άλλα σκάφη και ανθρώπινες ζωές, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.
*****
Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ» Ν. Π. 12405, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του, στη ράμπα λιμένα Φισκάρδου Κεφαλληνίας με αποτέλεσμα την αποκόλληση ενός μικρού γωνιακού τμήματος αυτής. 
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Νυδρί Λευκάδας για Φισκάρδο Κεφαλληνίας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρου που διενεργεί την προανάκριση  απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ» μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα  το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι» Ν.Π. 9684, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο, ότι κατά τη διάρκεια του πλου, ένας σκύλος ιδιοκτησίας μίας 52χρονης , που βρισκόταν σε χώρο του καταστρώματος του πλοίου δάγκωσε ανήλικο αλλοδαπό κορίτσι  (2 ετών) στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μάγουλο προκαλώντας του αιμορραγία.
Άμεσα στην ανήλικη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ με τον κατάπλου στο λιμάνι της Ζακύνθου η 2χρονη, η οποία συνοδευόταν από τους γονείς της, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες  εξήλθε.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη η 52χρονη.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου, 81χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας,   για περιστατικό ασθένειας 80χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ πλοίου «THOMSON DREAM» σημαίας Μάλτας το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι Καλαμάτας.
Ο 80χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου εισήχθη για Ιατρικές εξετάσεις, ενώ το «THOMSON DREAM» , απέπλευσε για συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου. 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου στην παραλία “ΑΛΙΩΤΟΥ” Ν. Κορίνθου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή. 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή  απογευματινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Αιαντείου  ν.Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.