Διασώσεις προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Λέσβο – Θάνατος άνδρα στη Μύκονο – Τραυματισμός αδέσποτου ζώου στην Κόρινθο – Διακομιδή ασθενούς

Διασώσεις προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στη Λέσβο – Θάνατος άνδρα στη Μύκονο – Τραυματισμός αδέσποτου ζώου στην Κόρινθο – Διακομιδή ασθενούς
Στον εντοπισμό και τη εβδομήντα ενός (71) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 38χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 38χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 21χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 32χρονος αλλοδαπός στην περιοχή παλαιού λιμένα Μυκόνου.
Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου για τραυματισμό αδέσποτου σκύλου στο μπροστινό μέρος του κρανίου του από άγνωστο δράστη.
Το τραυματισμένο ζώο μεταφέρθηκε από ιδιώτη σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για παροχή βοήθειας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 50χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.