Τα δρομολόγια του «Άρτεμις» στην γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη

Τα δρομολόγια του «Άρτεμις» στην γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη Τα δρομολόγια του «Άρτεμις» στην γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη Καθορίστηκαν από τον εταιρία Hellenic Seaways και...
Διαβάστε περισότερα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης θα επισκεφθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης θα επισκεφθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου Κρήτης θα επισκεφθεί το Σάββατο...
Διαβάστε περισότερα

Παρατείνεται η δρομολόγηση του «Andros Jet» στην Σαμοθράκη μέχρι την Κυριακή. Από την Δευτέρα τα δρομολόγια αναλαμβάνει το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Παρατείνεται η δρομολόγηση του «Andros Jet» στην Σαμοθράκη μέχρι την Κυριακή. Από την Δευτέρα τα δρομολόγια αναλαμβάνει το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» Παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 η...
Διαβάστε περισότερα

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη  Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη...
Διαβάστε περισότερα

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex κ. Fabrice Leggeri

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex κ. Fabrice Leggeri Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη...
Διαβάστε περισότερα
aleia Αλιεία

Η αλιεία αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και της παράδοσης της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

διαβάστε περισσότερα
perivalon Περιβάλλον

Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος γενικά και του θαλασσίου ειδικότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε σε ένα κόσμο γρήγορων εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο...

διαβάστε περισσότερα
limania Λιμάνι

Οι Ελληνικοί λιμένες αποτελούν σταυροδρόμι τριών ηπείρων και βασικές πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραγωγικές υποδομές ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

διαβάστε περισσότερα
dromologia Δρομολόγια Πλοίων

Για την ενημέρωσή του, το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Πλοιοκτήτρια  εταιρεία ή στο Ναυτικό πρακτορείο.......

διαβάστε περισσότερα
nisiotiki politiki Νησιωτική Πολιτική

 

διαβάστε περισσότερα
 

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της “25ης Μαρτίου 1821” στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της “25ης Μαρτίου 1821” στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου  Αρχιμανδρίτη  Πατήρ Νύφων Καπογιάννη εκπροσώπου του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιου Τεμπονέρα, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου, του Α' Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρου και του Β' Υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ιωάννη Αργυρίου, στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτριος Βίτσας, ο Βουλευτής Β' Πειραιώς Ν.Δ. Ιωάννης Τραγάκης, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β' Πειραιώς Δημήτριος Καμμένος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά Αντιδήμαρχος Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, η λοιπή στρατιωτική ηγεσία και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών του Πειραιά και της Ναυτιλιακής Κοινότητας.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης,  στον χαιρετισμό του ανέφερε: 
«Ο εφετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου έχει ένα ιδιαίτερο νόημα. Η Ελλάδα του 2019 έχει μόλις βγει από την εποχή των μνημονίων και προωθεί την αναπτυξιακή της πορεία. Σε μια παρόμοια θέση είχε βρεθεί η Ελλάδα το 1823. 
Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη επανάσταση του 1821, όταν θα έπρεπε όλοι να εργάζονται για την εδραίωση της ελευθερίας και την πλήρη απελευθέρωση, η Ελλάδα βρέθηκε εγγύς σε εμφύλιο σπαραγμό.
Η ενότητα των πρώτων χρόνων διερράγη σε τέτοιο βαθμό, που η Επανάσταση κινδύνευσε να χαθεί, από προσωπικές αντιπαραθέσεις και κοντόφθαλμες πολιτικές επιδιώξεις. 
Η Ελλάδα του 2019 γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσης του σημερινού κράτους, το οποίο ας μην ξεχνάμε ότι προέκυψε από μια πλατιά επανάσταση, από έναν λαϊκό εθνικοαπελευθερωτικό ξεσηκωμό. 
Όταν ήρθε η ώρα να συσταθεί το κράτος, χρησιμοποιήθηκαν τα πιο πρωτοποριακά συνταγματικά κείμενα της εποχής.                                               
Βασισμένα στις αρχές του Διαφωτισμού, τα πρώτα Ελληνικά Συντάγματα  έβαλαν τα θεμέλια για την κατοχύρωση των ατομικών πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι αγώνες για την προστασία τους συνεχίστηκαν και συνεχίζονται. 
Σήμερα η χώρα βρίσκεται στη σύνθετη θέση, από τη μια να επουλώσει πληγές και να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη η ελληνική κοινωνία, στη διαδρομή της προς την έξοδο από την οικονομική κρίση και από την άλλη να σταθεί στο ύψος που την καλούν οι περιστάσεις.
Να εδραιωθεί δηλαδή στην Ευρώπη ως ένα σύγχρονο κράτος, ως  πόλος ισχύος που θα κρατήσει τα ευρωπαϊκά ιδεώδη όρθια απέναντι στην επέλαση των κακώς εννοούμενων εθνικισμών και των ακροδεξιών πολιτικών. 
Κυρίες και κύριοι
Η Ελλάδα σήμερα οφείλει να  συνεχίσει να αγωνίζεται για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα που καταπάτησε η οικονομική κρίση. Πρέπει να αγωνιστούμε για να διαχυθεί η οικονομική ανάπτυξη που διεκδικούμε σε όλη την κοινωνία.  
Πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τη φτωχοποίηση, για να πολεμήσουμε το ρατσισμό, για να ενισχύσουμε την ισότητα και για να εμπεδώσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη.
Πρέπει να αγωνιστούμε για να έχουν όλοι οι άνθρωποι μια πατρίδα που θα την προστατεύουν και θα τους προστατεύει.  
Η επανάσταση του 1821, όπως και άλλα γεγονότα στην ιστορία μας και στην ιστορία του κόσμου, ήρθε και ως αποτέλεσμα ευρύτερων συγκρούσεων συμφερόντων.
Αυτές οι συγκρούσεις, με άλλη βέβαια μορφή, συνεχίζονται και σήμερα.                             
Σε περιφερειακό επίπεδο, η Ανατολική Μεσόγειος και η Εγγύς Ανατολή αποτελούν πεδίο  τέτοιων συγκρούσεων.
Η Ελλάδα παραμένει θιασώτης και υπερασπιστής της ειρήνης. Η χώρα μας πιστεύει ότι το Διεθνές Δίκαιο μπορεί και πρέπει να διέπει τις σχέσεις των κρατών, κυρίως των γειτονικών κρατών. 
Η Ελλάδα επιμένει στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών. 
Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι παραπάνω από έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα, αν απειληθούν. 
Η σημερινή διεθνής συγκυρία, σε συνδυασμό με την συνετή και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης έχει φέρει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση. 
Η καλύτερη απόδειξη αυτού είναι η νευρικότητα που δείχνει ο ανατολικός μας γείτονας, καθώς μένει έξω από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.   
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, επιδεικνύει καθημερινά υποδειγματική στάση,  στην αποστολή του για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.                    
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η ανασύνταξη των κοινωνικών δυνάμεων, η διεύρυνση και ενίσχυση της Δημοκρατίας είναι οι μάχες που δίνει καθημερινά η σημερινή κυβέρνηση. 
Σε μια εποχή γεμάτη με προκλήσεις και αμφισβητήσεις, η ενότητα και η ομοψυχία, όπως την εμπνεύστηκε ο Ρήγας ο Βελεστινλής, μπορεί και πρέπει να είναι οδηγός μας. 
Σας ευχαριστώ».
Τον επετειακό λόγο της ημέρας, εκφώνησε ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΛΑΓΚΑΔΙΑΝΟΣ Νικόλαος.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.