Χρηματοδότηση έργων επισκευής και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων Σαλαμίνας- Εκκίνηση των διαδικασιών κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του Λ/Τ Σαλαμίνας και του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας

Χρηματοδότηση έργων επισκευής και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων Σαλαμίνας- Εκκίνηση των διαδικασιών κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του Λ/Τ Σαλαμίνας και του Δ.Λ.Τ. Σαλαμίνας

Τη Σαλαμίνα επισκέφτηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΓΓΛΛΠΝΕ, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας κ Μιχάλη Κορρού.
Ο κ. Λαμπρίδης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σαλαμίνας όπου είχε συνάντηση με την Δήμαρχο κα Νάννου - Παπαθανασίου Ισιδώρα και παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνας.
Ο Γενικός Γραμματέας και το κλιμάκιο της ΓΓΛΛΠΝΕ επισκέφτηκαν το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μπικάκη Βασίλειο και στελέχη του και συζήτησαν θέματα που αφορούν την στελέχωση του Λιμενικού Τμήματος και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του. 
Κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του κλιμακίου της ΓΓΛΛΠΝΕ με στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, όπου συζητήθηκε η πορεία των έργων επισκευής και συντήρησης που χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επίσης, στη βάση παλαιότερων αποφάσεων της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση έργων που προβλεπόταν σε αυτές τις αποφάσεις και ειδικότερα η εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή κτηριακών εγκαταστάσεων, οπού μεταξύ άλλων θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας και του Δημοτικού Λιμενικού Τμήματος.
Τα στελέχη του κλιμάκιου της ΓΓΛΛΠΝΕ και στελέχη του ΔΛΤ πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού που χρήζουν αποκατάσταση από ζημίες που έχουν προκληθεί. Οι μηχανικοί του Υπουργείου Ναυτιλίας επιθεώρησαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις στις συγκεκριμένες περιοχές και συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των ζημιών αυτών, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησής τους. Επ΄ αυτού ο κ. Λαμπρίδης εξέφρασε την βούλησή του να συνεχίσει η ΓΓΛΛΠΝΕ να χρηματοδοτεί έργα συντήρησης και επισκευής των λιμένων του νησιού.   
Ο κ. Λαμπρίδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των ναυταθλητικών ομίλων, εξέφρασε τη βούληση της ΓΓΛΛΠΝΕ ώστε σε συνεργασία με το ΔΛΤ να διευκολυνθούν οι ναυταθλητικές δραστηριότητες και συζήτησε για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αυτών. 
Τέλος ο κ. Λαμπρίδης συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η συντονίστρια κα Δυναμίδη Μελίνα και η περιφερειακή σύμβουλος κα Τουτουντζή  Παρασκευή και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, ενώ όλοι μαζί συναντήθηκαν με μέλη των συλλόγων Αλιέων του νησιού και συζήτησαν θέματα που τους απασχολούν.  


aleia Αλιεία

Η αλιεία αποτελεί βασικό κομμάτι της οικονομίας και της παράδοσης της Ελλάδας, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

διαβάστε περισσότερα
perivalon Περιβάλλον

Η προστασία και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος γενικά και του θαλασσίου ειδικότερα συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγάλων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε σε ένα κόσμο γρήγορων εξελίξεων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο...

διαβάστε περισσότερα
limania Λιμάνι

Οι Ελληνικοί λιμένες αποτελούν σταυροδρόμι τριών ηπείρων και βασικές πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνιστούν παραγωγικές υποδομές ζωτικής σημασίας για την εθνική οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας.

διαβάστε περισσότερα
dromologia Δρομολόγια Πλοίων

Για την ενημέρωσή του, το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στην Πλοιοκτήτρια  εταιρεία ή στο Ναυτικό πρακτορείο.......

διαβάστε περισσότερα
nisiotiki politiki Νησιωτική Πολιτική

 

διαβάστε περισσότερα