Αρχική σελίδα » Ενημέρωση » Νέα

Τα νέα

Εκτύπωση
ΑπόΈως

Nέος Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο κ. Χρήστος Λαμπρίδης

01-02-2016
Από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, την παραίτησή του στον Υπουργό, ο οποίος την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε, για τη μέχρι τώρα συνεργασία του.

περισσότερα...

Σχόλιο - Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα στον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

21-01-2016
Ο κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει ζητήσει και στο παρελθόν την παραίτησή μου για τους ίδιους λόγους. Τον παραπέμπω στην τότε απάντησή μου (15/5/2015), η οποία ισχύει και σήμερα. Θα όφειλε πάντως, να είναι σεμνότερος, αφού όλοι γνωρίζουν ότι, αυτή η Κυβέρνηση δεν αναλώνεται στο δημοφιλές για την παράταξή του σπορ, της νομής της εξουσίας, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, από τις συσσωρευμένες καταστροφικές συνέπειες μιας 5χρονης πολιτικής.

περισσότερα...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

20-01-2016
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ και παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα.

περισσότερα...

Δήλωση ΥΝΑΝΠ για τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συμπεριφορά ανδρών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς τον Τούρκο, που έχει συλληφθεί και κατηγορείται ως διακινητής

18-01-2016
Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα-αναρτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά ανδρών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέναντι στο διασωθέντα και συλληφθέντα Τούρκο κατηγορούμενο ως διακινητή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε την παρακάτω δήλωση:

περισσότερα...

Σχόλιο από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τα περιστατικά σύλληψης εθελοντών

15-01-2016
Η συνεργασία των ΜΚΟ και των εθελοντών με το Λιμενικό Σώμα και τις άλλες αρχές της ελληνικής πολιτείας, για την ανθρωπιστική στήριξη των προσφύγων, ήταν, είναι και θα παραμείνει αναγκαία και επιθυμητή και αυτό καθημερινά επιβεβαιώνεται.

περισσότερα...

Συνάντηση ΥΝΑΝΠ με Πρέσβη Ιταλίας κ. Luigi Marras (Πειραιάς, 11/01/2016)

12-01-2016
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Πρέσβη της Ιταλίας κ. Luigi MARRAS και στελέχη της ιταλικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν τη ναυτιλία και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, τόσο σε διμερές όσο και σε επίπεδο Διεθνών Οργανισμών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

περισσότερα...

Κατατάσσονται οι επιλαχόντες Υπαξιωματικοί και Σημαιοφόροι στις Σχολές του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

12-01-2016
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλωσορίζει σήμερα, 12 Ιανουαρίου 2016, στο δυναμικό του, τους 76 Δόκιμους Υπαξιωματικούς του έτους 2014, όπως και τους 69 Δόκιμους Σημαιοφόρους που αναμένεται να καταταγούν στο Σώμα στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

περισσότερα...

Φοιτητικό πάσο μετακίνησης στους σπουδαστές της ΑΕΝ/Ασπροπύργου

11-01-2016
Μετά από 5 περίπου χρόνια οι σπουδαστές της ΑΕΝ/ Ασπροπύργου αποκτούν ξανά τη δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπεγράφη σύμβαση, για το σκοπό αυτό, μεταξύ του ΟΑΣΑ και του ΥΝΑΝΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και με δυνατότητα ανανέωσης.

περισσότερα...

Απάντηση Υπουργείου στο Δ.Τ.- Καταγγελία της ΠΕΜΕΝ για τους αποφοίτους Α.Τ.Ε.Ι.

08-01-2016
Με αφορμή το δελτίο τύπου-καταγγελία της ΠΕΜΕΝ της 4ης Ιανουαρίου 2016, από το Υπουργείο διευκρινίζονται τα παρακάτω:

περισσότερα...

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας με την Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Συμβουλίου των Λιμενεργατών (IDC), την ΟΜΥΛΕ, την Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και την Ένωση Εποπτών –Αρχιεργατών ΟΛΠ.

08-01-2016
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) τον κ. Jordi Aragunde, Παγκόσμιο Συντονιστή, τον κ. Anthony Tetard, Ευρωπαίο Συντονιστή και την γραμματέα κα. Susana Busquets....

περισσότερα...