Αρχική σελίδα » Ενημέρωση » Νέα

Τα νέα

Εκτύπωση
ΑπόΈως
Σελίδα12

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα με το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

23-04-2015
Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο.

περισσότερα...

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Ρόδο, με τραγικό απολογισμό 3 νεκρούς

20-04-2015
Ξύλινο σκάφος, που μετέφερε 93 μετανάστες, προσάραξε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να βρουν το θάνατο από πνιγμό, τρεις ακόμη άνθρωποι. Για το περιστατικό της προσάραξης, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο και συντόνισε την επιχείρηση διάσωσης, κατά την οποία εντοπίστηκε το κατεστραμμένο σκάφος και περισυνελέγησαν με ασφάλεια 90 ναυαγοί.

περισσότερα...

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή Fabrice Leggeri

17-04-2015
Συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα και της ηγεσίας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αντιπροσωπεία της Frontex με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Διευθυντή Fabrice Leggeri, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

περισσότερα...

Σχόλιο Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δήλωση του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος της Ν.Δ. κ. Μ. Βαρβιτσιώτη

17-04-2015
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χτεσινή δήλωση του Γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το μεταναστευτικό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Θοδωρής Δρίτσας έκανε το παρακάτω σχόλιο:

περισσότερα...

Ανεύθυνη και επικίνδυνη η αντιπολιτευτική εκμετάλλευση των μεταναστευτικών ροών

15-04-2015
Η επιχείρηση αντιπολιτευτικής εκμετάλλευσης του προβλήματος των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη.

περισσότερα...

Δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Αιγαίου αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, με αφορμή χτεσινή ανακοίνωση του πρώην ΥΝΑ

15-04-2015
Με αφορμή χτεσινή ανακοίνωση του πρώην ΥΝΑ κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Αιγαίου αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

περισσότερα...

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα με την Π.Ε.Μ.Ε.Ν. και αντιπροσωπείες ναυτεργατών

09-04-2015
Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, προγραμματισμένη συνάντηση - σύσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα & του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα κ. Γιάννη Θεοτοκά, με την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, τη Συντονιστική Επιτροπή Μηχανικών του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, την Επιτροπή Ειδικού Τμήματος Γ' Μηχανικών Ασπροπύργου και αντιπροσωπεία απλήρωτων ναυτεργατών της ΝΕΛ.

περισσότερα...

Ανάληψη καθηκόντων νέου Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιάννη Θεοτοκά

07-04-2015
Από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανακοινώνεται ότι ο κ. Γιάννης Θεοτοκάς ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

περισσότερα...

Τελετή ορκωμοσίας νέων Δοκίμων Ανθυποπλοιάρχων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Τεχνικού έτους 2015, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα

03-04-2015
Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά και Αθανάσιου Χριστόπουλου, του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου και της λοιπής στρατιωτικής ηγεσίας του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Υπουργείου, η ορκωμοσία εννέα (09) νέων Δοκίμων Ανθυποπλοιάρχων, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Τεχνικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπαιδευτικής σειράς 2015.

περισσότερα...

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα

02-04-2015
Μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο, μπορεί να διαβαστεί η είδηση περί αύξησης του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών, η οποία κυκλοφόρησε νωρίς σήμερα το πρωί. Ακόμα και ως τέτοια όμως, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα όσων τη «διέρρευσαν», δεδομένου ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της υψηλής ανεργίας μεταξύ των ναυτικών, δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας.

περισσότερα...

Λίγη αυτοσυγκράτηση κύριε Βαρβιτσιώτη

02-04-2015
Εξαιρετική και η σημερινή ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη.

περισσότερα...

Ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών πλήρωσης – κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Λιμενοφυλάκων, Υπαξιωματικών και Δοκίμων Σημαιοφόρων

31-03-2015
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την κατάταξη 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

περισσότερα...

Ανακοίνωση σχετικά με τους απλήρωτους ναυτικούς

30-03-2015
Με αφορμή δημοσιεύματα και ανακοινώσεις, που αναφέρονται στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών της εταιρείας ΝΕΛ και στην επιτακτική ανάγκη να καταβληθεί από την εταιρεία το σύνολο των οφειλόμενων σε αυτούς αποδοχών, το ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. διευκρινίζει τα ακόλουθα.

περισσότερα...

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά

30-03-2015
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, συνοδευόμενο από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής, Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος είναι και Επικεφαλής Ομάδας Εργασιάς για την “Ημέρα της Θάλασσας 2015”.

περισσότερα...

Σελίδα12