Αρχική σελίδα » Υπουργείο » Πολιτική Ηγεσία ΥΝΑ » Υπουργός

Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου

Εκτύπωση

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γεννήθηκε το 1969 στη Γλυφάδα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστόνης, με ειδίκευση στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων.

Με την πολιτική ασχολήθηκε, αρχικά, μέσα από τις τάξεις της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας. Στο 5ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το 1997 εξελέγη πρώτος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Εκλέγεται Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια της Β’ Αθηνών ανελλιπώς από τις εκλογές του 2000. Είναι τακτικό μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την περίοδο 2001 – 2004, διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, την περίοδο 2004 – 2007 είχε την ευθύνη του Τομέα Ανάπτυξης, ενώ από 2006 έως το 2007, διετέλεσε Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος.

Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2009, διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία της χώρας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2009, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, αξίωμα που ανέλαβε ξανά τον Ιούλιο του 2012.

Στις 25 Ιουνίου με απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Προσωπική ιστοσελίδα: www.mvarvitsiotis.gr.

Twitter: Varvitsiotis Milt.
@Mvarvitsiotis

E-mail: info@mvarvitsiotis.gr

C.V (English)